ZESPÓŁ SZKÓŁ EKONOMICZNO - HOTELARSKICH
im. Emilii Gierczak w Kołobrzegu

 

 

 

 

SUKCES W KONKURSIE "MŁODY INWESTOR"
SUKCES W KONKURSIE "MŁODY INWESTOR"

W dniu 16.04.2024 na Wydziale Nauk Ekonomicznych w Koszalinie odbyła się II edycja Ogólnopolskiego Konkursu Giełdowego "Młody Inwestor". Piątka naszych uczniów wzięła w nim udział. Zadaniem każdego z nich było zainwestować 10 000 zł i uzyskać jak największy zysk. Zadanie nie było łatwe, sytuacja na rynku był trudna, ale jednemu z naszych uczniów udało się uzyskać zysk. Zajął on 5 miejsce pokonując 88 uczestników. Gratulujemy!

GALERIA SZTUKI WSPÓŁCZESNEJ DEBIUTY 2024
GALERIA SZTUKI WSPÓŁCZESNEJ DEBIUTY 2024

Czy obcowanie ze sztuką jest nam potrzebne? Oczywiście, że tak!  My sobie nie wyobrażamy, aby w naszym życiu zabrakło barwy i  koloru. Dlatego tak chętnie odwiedzamy naszą lokalną Galerię Sztuki Współczesnej.

TARGI EDUKACYJNE W EKONOMIE
TARGI EDUKACYJNE W EKONOMIE

W dniu dzisiejszym, wraz z Poradnią Psychologiczno-Pedagogiczną, mieliśmy zaszczyt zorganizowania w naszej szkole TARGÓW EDUKACYJNYCH. Gościliśmy w swoich murach przedstawicieli szkół ponadpodstawowych z naszego powiatu, którzy przygotowali atrakcyjne stanowiska. Młodzież klas ósmych miała okazję zapoznać się z ofertą edukacyjną oraz porozmawiać ze starszymi kolegami.

XII GIEŁDA GASTRONOMICZNA ZAKOŃCZONA
XII GIEŁDA GASTRONOMICZNA ZAKOŃCZONA

Jako partnerzy Firmy Klimatex, wspieraliśmy po raz dwunasty  to wydarzenie, poprzez udział naszych uczniów w obsadzie biura giełdy.

MAMY KOLEJNE DOFINANSOWANIE
MAMY KOLEJNE DOFINANSOWANIE

Wspaniała wiadomość! Nasze Technikum otrzymało dofinansowanie z Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej!

Następny
Poprzedni
Shadow

W dniu 18.11.2022 roku w Centrum Kształcenia Zawodowego w ramach zajęć praktycznych odbyły się warsztaty dla uczniów klasy III kucharz pod tytułem
”Pizza Syciliana”.

Celem zajęć było zapoznanie uczniów praktykantów z historią pierwszej pizzy na świecie, w  czasie których za pomocą prezentacji uczniowie poznali odpowiedzieć na najważniejsze pytania:

  1. Jakie ciasto ma prawdziwa napoletana?
  2. Jak układać ser?
  3. Jak wypiekać pizzę?

W części praktycznej uczniowie sporządzili samodzielnie ciasto z oryginalnej mąki włoskiej firmy Master Martini, zapoznali się z techniką podziału ciasta na kęsy oraz sposobem formowania placka. W trakcie warsztatów praktykanci nabyli umiejętności przygotowywania ciasta metodą bezpośrednią oraz nauczyli się prawidłowo wypiekać placki pizzy. Każdy uczeń samodzielnie przygotował pizzę ze swoimi ulubionymi dodatkami. Pomysłodawcą warsztatów był nauczyciel praktycznej nauki zawodu Pan Marcin Grzeszczyk, który jako specjalista opiniował kwalifikację rynkową „ Przygotowanie i wypiekanie pizzy”, która została wpisana do rejestru PRK 3. Nauczyciel ćwicząc z młodzieżą, modyfikując podstawowy przepis na pizzę poprzez zmienianie ilości poszczególnych podstawowych składników i wykorzystując różne rodzaje mąki uzyskał ciasto o bardzo dobrej strukturze, które zadawala gusta wielu zwolenników tego włoskiego specjału.  Warsztaty przebiegły sprawnie i smacznie, a uczniowie nie kryli swojego zadowolenia 😊

 

Renata Grodzka- Truszkowska

SZANOWNY UŻYTKOWNIKU

Jeżeli chcesz przeskalować w górę zawartość strony, to naciśnij kombinację klawiszy
CTRL i +.

klawiatura

Jeżeli chcesz przeskalować w dół zawartość strony, to naciśnij kombinację klawiszy
CTRL i -.

klawiatura

Logo WCAG