ZESPÓŁ SZKÓŁ EKONOMICZNO - HOTELARSKICH
im. Emilii Gierczak w Kołobrzegu

 

 

 

 

SUKCES W KONKURSIE "MŁODY INWESTOR"
SUKCES W KONKURSIE "MŁODY INWESTOR"

W dniu 16.04.2024 na Wydziale Nauk Ekonomicznych w Koszalinie odbyła się II edycja Ogólnopolskiego Konkursu Giełdowego "Młody Inwestor". Piątka naszych uczniów wzięła w nim udział. Zadaniem każdego z nich było zainwestować 10 000 zł i uzyskać jak największy zysk. Zadanie nie było łatwe, sytuacja na rynku był trudna, ale jednemu z naszych uczniów udało się uzyskać zysk. Zajął on 5 miejsce pokonując 88 uczestników. Gratulujemy!

GALERIA SZTUKI WSPÓŁCZESNEJ DEBIUTY 2024
GALERIA SZTUKI WSPÓŁCZESNEJ DEBIUTY 2024

Czy obcowanie ze sztuką jest nam potrzebne? Oczywiście, że tak!  My sobie nie wyobrażamy, aby w naszym życiu zabrakło barwy i  koloru. Dlatego tak chętnie odwiedzamy naszą lokalną Galerię Sztuki Współczesnej.

TARGI EDUKACYJNE W EKONOMIE
TARGI EDUKACYJNE W EKONOMIE

W dniu dzisiejszym, wraz z Poradnią Psychologiczno-Pedagogiczną, mieliśmy zaszczyt zorganizowania w naszej szkole TARGÓW EDUKACYJNYCH. Gościliśmy w swoich murach przedstawicieli szkół ponadpodstawowych z naszego powiatu, którzy przygotowali atrakcyjne stanowiska. Młodzież klas ósmych miała okazję zapoznać się z ofertą edukacyjną oraz porozmawiać ze starszymi kolegami.

XII GIEŁDA GASTRONOMICZNA ZAKOŃCZONA
XII GIEŁDA GASTRONOMICZNA ZAKOŃCZONA

Jako partnerzy Firmy Klimatex, wspieraliśmy po raz dwunasty  to wydarzenie, poprzez udział naszych uczniów w obsadzie biura giełdy.

MAMY KOLEJNE DOFINANSOWANIE
MAMY KOLEJNE DOFINANSOWANIE

Wspaniała wiadomość! Nasze Technikum otrzymało dofinansowanie z Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej!

Następny
Poprzedni
Shadow

W dniu 25 maja 2022r. w pracowni gastronomicznej Centrum Kształcenia Zawodowego odbyły się warsztaty z zakresu sporządzania zimnych deserów w formie monoporcji, które prowadził przedstawiciel firmy Master Martini Polska, technolog lodowy Rafał Skrobek.


Uczestnikami warsztatów byli nauczyciele praktycznej nauki zawodu CKZ oraz szef kuchni hotelu Havet. Uczestnicy warsztatów mieli okazję wzbogacić wiedzę praktyczną na temat zastosowania mieszanki żelującej, stabilizującej krem do sporządzania mini deserów, kompozycji smakowych w najmodniejszych odsłonach: monoporcji, z genachami w roli głównej. Nauczyciele przygotowali trzy desery z mlecznej i gorzkiej czekolady, z dodatkiem między innymi żelki malinowej, na dekoracyjnym, chrupiącym spodzie z ciasta kruchego. Każda monoporcja została wykończona genachem, tzw lustrzaną polewą, m.in. z truskawek, czy marakui oraz wykończona fantazyjnymi dekoracjami z czekolady. Monoporcje to najnowocześniejszy styl podania deseru, niesamowite połączenia smaków i struktur. Każdy z mini deserów stanowi osobny torcik, a zestawione ze sobą różne smaki , kształty i kolory można wykorzystać do stworzenia niepowtarzalnego słodkiego bufetu hotelowego. Celem szkolenia było podniesienie poziomu wiedzy i umiejętności nauczycieli pnz z zakresu produkcji nowoczesnych deserów hotelowych i poznanie najnowszych trendów na rynku cukierniczym.


Anna Grabowska-Gieorgijewska

SZANOWNY UŻYTKOWNIKU

Jeżeli chcesz przeskalować w górę zawartość strony, to naciśnij kombinację klawiszy
CTRL i +.

klawiatura

Jeżeli chcesz przeskalować w dół zawartość strony, to naciśnij kombinację klawiszy
CTRL i -.

klawiatura

Logo WCAG