ZESPÓŁ SZKÓŁ EKONOMICZNO - HOTELARSKICH
im. Emilii Gierczak w Kołobrzegu

 

 

 

 

DZIEŃ OTWARTY W ZSE-H
DZIEŃ OTWARTY W ZSE-H

Za nami DZIEŃ OTWARTY W ZSE-H. Miło nam było gościć uczniów klas ósmych SP4, SP7, SP 8, SP9 i Morska Kraina. Uczniowie zwiedzili naszą szkołę i wzięli udział w krótkich zajęciach
warsztatowych. Jednak najcenniejszym doświadczeniem dla nich była możliwość rozmowy ze starszymi koleżankami i kolegami. Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji.

SUKCES NASZYCH PIŁKAREK
SUKCES NASZYCH PIŁKAREK

I miejsce naszych zawodniczek w Mistrzostwach Powiatu Kołobrzeskiego w piłce nożnej dziewcząt.

KOLEJNY SUKCES NASZYCH SIATKARZY
KOLEJNY SUKCES NASZYCH SIATKARZY

Uczniowie naszej szkoły podczas odbywających się w Drawsku Pomorskim WOJEWÓDZKICH MISTRZOSTW W PIŁCE SIATKOWEJ zajęli zaszczytne 3 miejsce. Gratulacje dla drużyny i trenera!

WSPÓLNA NAUKA I ZABAWA
WSPÓLNA NAUKA I ZABAWA

Uczniowie z klasy 2a podczas lekcji pracowni gastronomicznej w ramach DNIA OTWARTEGO zaprezentowała swoje umiejętności młodszym kolegom z klas 8 szkół podstawowych. W ramach w/w zajęć młodzi adepci sztuki kulinarnej przygotowywali różnego rodzaju desery, które można było podziwiać i degustować.

SUKCES W KONKURSIE "MŁODY INWESTOR"
SUKCES W KONKURSIE "MŁODY INWESTOR"

W dniu 16.04.2024 na Wydziale Nauk Ekonomicznych w Koszalinie odbyła się II edycja Ogólnopolskiego Konkursu Giełdowego "Młody Inwestor". Piątka naszych uczniów wzięła w nim udział. Zadaniem każdego z nich było zainwestować 10 000 zł i uzyskać jak największy zysk. Zadanie nie było łatwe, sytuacja na rynku był trudna, ale jednemu z naszych uczniów udało się uzyskać zysk. Zajął on 5 miejsce pokonując 88 uczestników. Gratulujemy!

Następny
Poprzedni
Shadow

W dniu 31.05.2023r. w CKZ/ ZSE-H z okazji zbliżającego się Dnia Dziecka w ramach zajęć praktycznych uczniowie klasy I Gp kucharz oraz klasy IO pracownik pomocniczy gastronomii uczestniczyli w warsztatach pod tytułem ”Pizza domowa”.

Za pomocą prezentacji uczniowie poznali sposób wykonania ciasta, dowiedzieli się jak układać ser i inne dodatki oraz jak wypiekać pizzę. W części praktycznej uczniowie pracując w grupach sporządzili sos pomidorowy podstawowy, samodzielnie uformowali placka oraz przygotowali swoje własne składniki na pizzę. Każdy uczeń mógł skomponować swoją, wyjątkową pizzę. Pomysłodawcą warsztatów byli nauczyciele praktycznej nauki zawodu Pani Anna Grabowska-Gieorgijewska i Pan Marcin Grzeszczyk. W czasie trwania warsztatów uczniowie z niepełnosprawnością intelektualną mogli liczyć na duże wsparcie swoich nauczycieli i kolegów z klasy I G kucharz. Warsztaty przebiegły sprawnie i smacznie, a uczniowie nie kryli swojego zadowolenia. Marcin Grzeszczyk

SZANOWNY UŻYTKOWNIKU

Jeżeli chcesz przeskalować w górę zawartość strony, to naciśnij kombinację klawiszy
CTRL i +.

klawiatura

Jeżeli chcesz przeskalować w dół zawartość strony, to naciśnij kombinację klawiszy
CTRL i -.

klawiatura

Logo WCAG