ZESPÓŁ SZKÓŁ EKONOMICZNO - HOTELARSKICH
im. Emilii Gierczak w Kołobrzegu

WARSZTATY "WYPIEK I ZASADY DEKORACJI DROBNYCH CIASTECZEK"

W dniu 16 października 2019 r., w ramach odbywającego się  w Zespole Szkół Ekonomiczno-Hotelarskich w Kołobrzegu – Europejskiego Tygodnia Umiejętności Zawodowych „Odkryj swój talent”, zorganizowane zostały, między innymi, warsztaty pt. „Wypiek i zasady dekoracji drobnych ciasteczek” oraz „Zasady formowania serwetek konsumenckich”.

Warsztaty zorganizowały nauczyciele – Joanna Zendran i Elżbieta Kozber wraz z uczniami klasy II a Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych. Gośćmi warsztatów byli uczniowie klas VII ze Szkoły Podstawowej nr 8 w Kołobrzegu. Przedmiotem warsztatów było dekorowanie ciastek przy pomocy areografu, z wykorzystaniem szablonów i barwników spożywczych. Uczestnicząca w warsztatach młodzież miała także okazję poznać możliwość składania serwetek konsumenckich jak i przyswoić sobie zasady ich użycia w obsłudze kelnerskiej.

Wyrażamy nadzieję, że zorganizowane w ramach warsztatów pokazy wzbudziły zainteresowanie naszych gości,  co sprawi, że w przyszłości zechcą oni zdobywać i pogłębiać wiedzę w naszej szkole.

SZANOWNY UŻYTKOWNIKU

Jeżeli chcesz przeskalować w górę zawartość strony, to naciśnij kombinację klawiszy
CTRL i +.

klawiatura

Jeżeli chcesz przeskalować w dół zawartość strony, to naciśnij kombinację klawiszy
CTRL i -.

klawiatura

Logo WCAG