ZESPÓŁ SZKÓŁ EKONOMICZNO - HOTELARSKICH
im. Emilii Gierczak w Kołobrzegu

DESERY NA BAZIE CZEKOLADY

W dniu 27.09.22r w pracowni gastronomicznej CKZ odbyły się warsztaty z zakresu sporządzania deserów na bazie czekolady i musów owocowych. 

Warsztaty przeprowadził przedstawiciel firmy Master Martini, technolog lodowy Rafał Skarbek. Uczestnikami szkolenia byli uczniowie- praktykanci CKZ z zawodów kucharz i cukiernik. Uczniowie podczas warsztatów nabyli wiedzę na temat rodzajów czekolady, sposobu łączenia czekolady ze śmietanką oraz etapów tworzenia deserów jednoporcjowych. Uczniowie pracowali na produktach firmy Master Martini tj. czekolady, śmietanki roślinnej Decor Up, Varegato oraz musów owocowych. W trakcie szkolenia uczniowie wykonali desery: mus z białej czekolady na kruszonce malinowej wykończony malinowym musem, mus czekoladowy z kruszonką i  musem z owoców leśnych oraz mus czekoladowy na kruszonce z musem maracuja.
Praktykanci w trakcie szkolenia nauczyli się nowoczesnych trendów w podawaniu deserów, metod tworzenia, łączenia smaków oraz wykańczania deserów.

 Autor: Emilia Wieremiej - Woźna

SZANOWNY UŻYTKOWNIKU

Jeżeli chcesz przeskalować w górę zawartość strony, to naciśnij kombinację klawiszy
CTRL i +.

klawiatura

Jeżeli chcesz przeskalować w dół zawartość strony, to naciśnij kombinację klawiszy
CTRL i -.

klawiatura

Logo WCAG

Na naszej stronie internetowej używamy plików cookie. Niektóre z nich są niezbędne dla funkcjonowania strony, inne pomagają nam w ulepszaniu tej strony i doświadczeń użytkownika (Tracking Cookies). Możesz sam zdecydować, czy chcesz zezwolić na pliki cookie. Należy pamiętać, że w przypadku odrzucenia, nie wszystkie funkcje strony mogą być dostępne.

Ok