ZESPÓŁ SZKÓŁ EKONOMICZNO - HOTELARSKICH
im. Emilii Gierczak w Kołobrzegu

SZKOLENIE "POTRAWY BUFETOWE"

W dniu 14 stycznia 2023r odbyło się w warsztatach ZSEH/ CKZ szkolenie dla pracowników gastronomii INERTFERIE CHALKOZYN, którego celem było nabycie dodatkowych wiadomości i praktycznych umiejętności związanych z przygotowaniem potraw, które można serwować gościom w bufetach śniadaniowych, obiadowych i kolacyjnych.

Uczestniczki szkolenia poznały zasady przygotowania zimnych i gorących potraw bufetowych, sposoby aranżacji bufetów oraz zasady ułożenia i dekorowania potraw. Pod nadzorem nauczycieli praktycznej nauki zawodu: Ewy Wasilewskiej i Marcina Grzeszczyka zostały wykonane między innymi: vol-au-venty z różnymi nadzieniami, cannelloni z cukinii i bakłażana w różnych wariantach, mini kanapki z hummusem, roladki jajeczne i szpinakowe z różnymi nadzieniami, galantyny drobiowe oraz rolady wieprzowe na kilka sposobów, pasztety z soczewicy oraz z selera, a także mini quiche ze słonymi nadzieniami. Dodatkowo uczestniczki w ramach carvingu poznały technikę wykonania dekoracji z melona, liści pora, cebuli, papryki oraz kalarepy.
Uczestniczki szkolenia wykazały się bardzo dużym zainteresowaniem i zaangażowaniem. Efekty pracy można zobaczyć na zdjęciach.
Ewa Wasilewska

SZANOWNY UŻYTKOWNIKU

Jeżeli chcesz przeskalować w górę zawartość strony, to naciśnij kombinację klawiszy
CTRL i +.

klawiatura

Jeżeli chcesz przeskalować w dół zawartość strony, to naciśnij kombinację klawiszy
CTRL i -.

klawiatura

Logo WCAG