ZESPÓŁ SZKÓŁ EKONOMICZNO - HOTELARSKICH
im. Emilii Gierczak w Kołobrzegu

KLASYCZNE DANIA W NOWEJ ODSŁONIE

 W dniu 15.06.2021 r. w CKZ Zespołu Szkół Ekonomiczno–Hotelarskich odbyły się warsztaty kulinarne  “Klasyczne dania w nowej odsłonie” prowadzone przez szefa kuchni UFS Przemysława Kaczmarka.

Zadaniem dobrem restauracji jest kreowanie wrażeń gości zarówno tych smakowych, wzrokowych, jak i zapachowych. Najważniejsze jest pozostawienie pozytywnego wrażenia. Wychodząc oczekiwaniom naszych gości i chcąc podnosić walory smakowe i zdrowotne serwowanych przez nas potraw oraz kreatywność naszych uczniów, nauczyciele oraz instruktorzy praktycznej nauki zawodu sporządzili klasyczne dania w nowej wersji:

  • Pappardelle z buraczanym pesto
  • Śledź ziołowy z piklowanymi warzywami i kurkami
  • Zielone pesto z polędwiczkami
  • Kaczka na różowo w czerwonym curry
  • Wegańskie spaghetti bolognese
  • Sałatka Cezar z gotowanym kurczakiem metodą sous-vide

SZANOWNY UŻYTKOWNIKU

Jeżeli chcesz przeskalować w górę zawartość strony, to naciśnij kombinację klawiszy
CTRL i +.

klawiatura

Jeżeli chcesz przeskalować w dół zawartość strony, to naciśnij kombinację klawiszy
CTRL i -.

klawiatura

Logo WCAG

Na naszej stronie internetowej używamy plików cookie. Niektóre z nich są niezbędne dla funkcjonowania strony, inne pomagają nam w ulepszaniu tej strony i doświadczeń użytkownika (Tracking Cookies). Możesz sam zdecydować, czy chcesz zezwolić na pliki cookie. Należy pamiętać, że w przypadku odrzucenia, nie wszystkie funkcje strony mogą być dostępne.

Ok