ZESPÓŁ SZKÓŁ EKONOMICZNO - HOTELARSKICH
im. Emilii Gierczak w Kołobrzegu

IIA POZNAJE BOGACTWO UKRYTE W KASZACH...

Dziś kasze, nawet te bardziej zapomniane, jak kasza krakowska, czy mniej lubiane, jak pęczak lub kasza jaglana, znalazły się w centrum uwagi naszych uczniów.


Obecnie kaszę doceniamy nie tylko pod względem kulinarnym, ale smakowym i zdrowotnym. Regularnie jedząc różne rodzaje kaszy, dostarczamy organizmowi wszystkiego, co najlepsze.
Uczniowie  wykorzystując  kasze w produkcji wiedzą już, że :
    
Kasze to najlepsza skarbnica węglowodanów złożonych
    
Kasze to źródło białka roślinnego
    
Wybrane gatunki kasz regulują trawienie
    
Kasze zawierają żelazo i są naturalnym źródłem krzemu
    
Kasze zawierają witaminy z grupy B  oraz witaminę K,
    
Kasze gotowane są lekkostrawne

Dlatego warto sięgać po kasze...

SZANOWNY UŻYTKOWNIKU

Jeżeli chcesz przeskalować w górę zawartość strony, to naciśnij kombinację klawiszy
CTRL i +.

klawiatura

Jeżeli chcesz przeskalować w dół zawartość strony, to naciśnij kombinację klawiszy
CTRL i -.

klawiatura

Logo WCAG

Na naszej stronie internetowej używamy plików cookie. Niektóre z nich są niezbędne dla funkcjonowania strony, inne pomagają nam w ulepszaniu tej strony i doświadczeń użytkownika (Tracking Cookies). Możesz sam zdecydować, czy chcesz zezwolić na pliki cookie. Należy pamiętać, że w przypadku odrzucenia, nie wszystkie funkcje strony mogą być dostępne.

Ok